GENEL MÜDÜR YARDIMCISI SAYIN MUSTAFA UZUN TRT HABERE HALKIN SU TÜKETİMİ İLE İLGİLİ ALIŞKANLIKLARININ ÖLÇÜLDÜĞÜ ANKET İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

8.11.2021 / Gösterim Sayısı : 1015 / Arşiv

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Su Tüketim Alışkanlıklarıyla ilgili I. Su Şurası kapsamında 26 ilde yapılan anket hakkında Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Sayın Mustafa Uzun ile röportaj gerçekleştirildi.

TRT Haber tarafından yapılan röportajda anketin kapsamıyla ilgili açıklamalarda bulunan Uzun, ankete 1200’den fazla kişinin katıldığını belirtti. Anket sonunda ilginç sonuçlara ulaşıldığını belirten Uzun, erkek katılımcıların Ülkemizi su zengini bir ülke olarak nitelendirdiğini belirtti. Ayrıca katılımcıların yüzde 83’ünün su tasarrufuna özen gösterdiğini belirttiğini söyleyen Uzun, sosyoekonomik durumu iyi olarak nitelendirilen katılımcıların su tasarrufu konusunda diğer kesimlere kıyasla daha özensiz olduğunu belirttiğine dikkat çekti.

Türkiye’nin su zengini bir ülke olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Uzun, kişi başına düşen yıllık 1340 m3 su ile Ülkemizin su stresi yaşayan ülkeler arasında olduğunu belirtti. Türkiye’nin gelecek yıllarda nüfus artışı ve artan sanayileşme ile su stresini daha belirgin bir şekilde hissedebileceğini bildiren Uzun, buna önlem olarak su farkındalığının okul öncesi yaşlardan başlayarak toplumda su okuryazarlığının artırılmasının gerekliğine vurgu yaptı.

“Su vatandır” vizyonu ile gerçekleştirilen I. Su Şurasına değinen Uzun, “Suyumuzu korumak, vatanı korumaktır” sözleri ile su kaynaklarının önemini bir kez daha vurguladı.

YUKARI