SU KAYNAKLARININ KALİTE VE MİKTAR OLARAK KORUNMASI VE İZLENMESİ ÇALIŞMA GRUBU 6.TOPLANTISI 1 TEMMUZ 2021 TARİHİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

8.07.2021 / Gösterim Sayısı : 517 / Arşiv

 

Su Kaynaklarının Kalite ve Miktar Olarak Korunması ve İzlenmesi Çalışma Grubu 6.toplantısı 1 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleştirildi.

 

Toplantıda su kaynaklarının kalite ve miktar olarak korunması ve izlenmesi ile ilgili stratejik konular istişare edildi:

 

·         Acil olarak Su Bakanlığı kurulması gerektiği ifade edildi. Dünyanın en geri kalmış ülkelerinde bile bu bakanlık varken Türkiye’de olmamasının çok önemli bir sorun olduğu ifade edildi.

·         Yer altı suları konusunda çalışmaların yapılması gerektiği ifade edildi. Bunun için de bir Daire Başkanlığı kurulması gerektiği belirtildi.

·         İngiltere ve İskoçya’da Su Kaynaklarının Kalite ve Miktar Olarak Korunması ve İzlenmesi konusunda yürütülen çalışmalar ve elde edilen başarılar hakkında bilgiler veridi.

·         Su kaynaklarının kolay izlenmesi gerektiği ifade edildi ve bunlarla ilgili düzenlemeler yapılması gerektiğine vurgu yapıldı.

·         Su darboğazları konusunda alınan kararların bir an önce uygulamaya konulması gerektiği ifade edildi.

 

 

YUKARI