ENDÜSTRİYEL SU VERİMLİLİĞİ ALT ÇALIŞMA GRUBU. 3. TOPLANTISI 17 HAZİRAN 2021 TARİHİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

21.06.2021 / Gösterim Sayısı : 390 / Arşiv

 

Endüstriyel Su Verimliliği Alt Çalışma Grubu. 3. Toplantısı 17 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirildi.

 

Toplantıda endüstriyel su verimliliği ile ilgili stratejik konular istişare edildi:

 

·         Temiz üretim dayanağı hakkında bilgiler verildi. 2025-20230 yılları arasında teknoloji bazlı deşarjlarda mevcut en iyi teknik bazlı emisyon değerinin kullanılması gerektiği ifade edildi.

·         2030 yılı sonrasında MET uygulamaları yeterli olmuyor ise MET ötesi tedbirler de alınarak ÇKS bazlı deşarj limitlerine geçilmesi gerektiği belirtildi.

·         Belirli sektörlerde temiz üretim uygulamaları projesi hakkında bilgi verildi.

·         Atık suların ve kirletici yüklerin azaltımına yönelik MET uygulamaları, atık yönetimine yönelik MET uygulamaları ve su tüketimine yönelik MET uygulamaları gibi taslak sektörel temiz üretim tebliğlerine ilişkin bilgiler paylaşıldı.

·         Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrolü Kapsamında Türkiye’nin Endüstriyel Emisyon Stratejisinin Belirlenmesi Projesi hakkında bilgiler verildi.

·         Su kayıp kaçaklarının önemli bir sorun olduğu belirtildi ve fiyatlama uygulamasına geçilmesi gerektiği bildirildi.

·         Sanayide su tasarrufu konusunda yapılması gereken çalışmalara dikkat çekildi. Sanayide kullanılan suyun tarıma kıyasla çok daha düşük olduğuna da vurgu yapıldı.

·         Sanayide su kullanımı ve su verimliliğine ilişkin ölçüm, izlem, denetim, envanter ve bilgi paylaşımı noktasında ilgili kurumlar arasında koordinasyon ve artırılması gerektiği ifade edildi.

 

 

YUKARI