1. SU ŞÛRASI - İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN SU KAYNAKLARINA ETKİSİ VE UYUM ÇALIŞMA GRUBU İLK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

8.05.2021 / Gösterim Sayısı : 1277 / Arşiv

1. Su Şurası,  İklim Değişikliğinin Su Kaynaklarına Etkisi ve Uyum çalışma grubu ilk toplantısı 7 Mayıs Cuma günü Şûra Genel Sekreteri Mustafa Uzun’un açılış konuşmasıyla başladı. 29 Mart 2021 tarihinde gerçekleştirilen açılış toplantısı ile şûranın ilk aşamasının tamamlandığını belirterek sözlerine başlayan Uzun, 3 ay boyunca devam edecek olan toplantıların temmuz sonunda tamamlanacağını, ardından yapılan değerlendirmeler ve sonuç bildirgesi ile bitireceğini belirtti.

3 aylık süre içerisinde çalışma grubu içerisinde uzun, kısa ve orta vadede müzakere edilmesi hedeflenen konu başlıklarını şu şekilde listeledi.

1 - İklim Değişikliğinin Etkileri ve Uyum Tedbirleri

2 - Kuraklık Yönetimi

3 - Taşkın Yönetimi

4 - Hidroloji

5 - İklim Değişikliğinin, Ürün Verimine ve Bitki Su Tüketimine Olası Etkileri

Son olarak da Halkın Katılımı/Bilinçlendirilmesi, Karşılaşılan Sorunlar, Darboğazlar ve Öneriler

Şûra Yönetmeliği kapsamında şûradaki çalışma gruplarının çalışmalarının yürütülebilmesi için başkan, başkan yardımcısı ve raportörler seçildi. Çalışma Grubu Başkanlığı görevini Başkent Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. İbrahim Gürer, Çalışma Grubu Başkan Yardımcılığı görevini ise Su Yönetimi Genel Müdürlüğünde Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Maruf Aras üstlendi.

Raportör olarak görevlendirilen diğer üyeler ise:

Su Yönetim Genel Müdürlüğünde görev alan Uzman Hülya Silkin,

Su Yönetim Genel Müdürlüğünde görev alan Mühendis Hafize Kaya,

Su Yönetim Genel Müdürlüğünde görev alan Uzman Ertuğrul Kahveci,

Su Yönetim Genel Müdürlüğünde görev alan Mühendis Elif Merve Erkayman,

Su Yönetim Genel Müdürlüğünde görev alan Mühendis Ela Doğanay

DSİ Genel Müdürlüğünde görev alan Mühendis Nuriye Aydın olarak belirlendi

Başkan Gürer’in yönlendirmesi ile çalışma grubunun iklim değişikliği konusunda genel olarak müzakere edeceği konu başlıkları değerlendirildi. Şu Şûrası kapsamında yürütülen diğer çalışma gruplarının konu başlıkları da göz önünde bulundurularak 1. Su Şurası - İklim Değişikliğinin Su Kaynaklarına Etkisi ve Uyum Çalışma Grubu altında İklim Değişikliğine Uyum ve Tedbirler, Taşkın Yönetimi ve Kuraklık Yönetimi alt grupları oluşturuldu. Katılımcılar anket yolu ile faaliyet göstermek istedikleri alt çalışma gruplarını belirledi.

Çalışma grubunun 2 haftada bir toplanması ve ikinci toplantının Ramazan Bayramı tatilinden sonra yapılması kararlaştırıldı.

YUKARI