1. SU ŞÛRASI - SU, ORMAN VE METEOROLOJİ ÇALIŞMA GRUBU İLK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

6.05.2021 / Gösterim Sayısı : 845 / Arşiv

1. Su Şûrası kapsamında 11 çalışma grubundan biri olan Su, Orman ve Meteoroloji Çalışma Grubu, ilk toplantısını 6 Mayıs Perşembe günü gerçekleştirdi. Toplantı açılışını yapan Şûra Genel Sekreteri Mustafa Uzun, şûra sürecinin takviminden bahsetti. Uzun, temmuz sonuna kadar devam edecek olan toplantılardan elde edilen çıktıların ekim ayı içerisinde değerlendirileceğini ve nihayetinde sonuç bildirgesi ile sürecin tamamlanacağını belirtti.

Toplantılar süresince enine boyuna müzakere edilecek konu başlıklarından söz eden Uzun, bu alt başlıkları şu şekilde listeledi:

1 - Baraj ve gölet havzalarının ağaçlandırılması

2 - Heyelan ve çığ kontrolü

3 - Meteorolojik verilerin değerlendirilmesi

4 - Zirai Meteoroloji

5 - Yangın Söndürme İşlemlerine Yönelik Rezervuar Planlama

Ve son olarak Halkın Katılımı/Bilinçlendirilmesi Karşılaşılan Sorunlar, Darboğazlar ve Öneriler


Şûra Yönetmeliği kapsamında şûradaki işleyişin sürdürülebilmesi için çalışma grubuna başkan, başkan yardımcısı ve raportörlerin seçimi gerçekleştirildi. Çalışma Grubu Komisyon Başkanlığı görevini İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Duran Şahin, Başkan Yardımcılığı görevini ise Meteoroloji Genel Müdürlüğü İklim ve Zirai Meteoroloji Dairesi Başkanı Hikmet Eroğlu üstlendi.

Raportör olarak görevlendirilen diğer üyeler ise:

Meteoroloji Genel Müdürlüğünde görev alan Sinan Çetin,

DSİ Genel Müdürlüğünde görev alan Mustafa Kemal Erkuş,

Orman Genel Müdürlüğünde görev alan Sıtkı Eraydın,

Su Yönetimi Genel Müdürlüğünde görev alan Furkan Yunus Emre Cevahir olarak belirlendi.

Toplantının geri kalanında katılımcılar Su, Orman ve Meteoroloji Çalışma Grubu içerisinde değerlendirilmesini önerdikleri alt başlıkları belirttiler. 2 haftada bir gerçekleşecek olan grup toplantısının 2.si için 20 Mayıs 2021 tarihi saat 13:30 kararlaştırıldı.

YUKARI